"Ontslag op staande voet onder de Wwz. Mr. Koen Vermeulen zet de do’s and don’ts voor u op een rij."
In het tweede webinar bespreekt mr. Sandra Swelheim artikelen 7:671 en 7:670b BW over de opzegging, de uitzonderingen, het intrekkingsrecht van de werknemer en de beeindigingsovereenkomst (BEO/LEO). Ook komt de recente rechtspraak over deze onderwerpen aan bod.
Dit is het vierde webinar binnen de basisreeks familierecht. Op overzichtelijke wijze worden de basisbeginselen van het erfrecht (Boek 4 BW) en de executele door prof. Freek Schols nader toegelicht.
Tijdens het webinar Actualiteiten onderneming en onrechtmatige daad zal de aan ondernemingen gerelateerde onrechtmatige daad in zijn algemeenheid en de actualiteiten worden besproken.
Dit is het laatste webinar binnen de basisreeks familierecht.
Het Hof van Justitie en het familierecht.
Tijdens dit webinar zal aandacht worden geschonken aan de recentelijke uitspraken van het Europese Hof van Justitie op het gebied van het internationaal familierecht. Deze uitspraken hebben betrekking op zowel de Brussel IIbis Verordening, als de Alimentatie Verordening.
In korte tijd en op hoog niveau wordt u elke 6 weken bijgepraat over de laatste ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht.
Mr. dr. Luuk Reurich bespreekt tijdens dit webinar de laatste onwikkelingen bij de vestiging van aansprakelijkheid.
In deel II (11 november) spreekt de docent over de specifieke problematiek van ZZP-ers, werkgevers-, bestuurdersaansprakelijkheid en zorgplicht.
Tijdens het webinar Onderneming en onrechtmatige daad deel I (6 november 2015) zal de aan ondernemingen gerelateerde onrechtmatige daad in zijn algemeenheid de revue passeren.
U kunt zich voor beide webinars apart aanmelden.
In deze masterreeks Familierecht worden de actuele onderwerpen in fiscaal en civiel perspectief besproken.
Dit is de eerste webinar binnen de masterreeks familierecht.
In steeds meer gevallen wonen in een gezin kinderen van beide partners en de eigen kinderen van de partners uit eerdere relaties. In zulke situaties kunnen er voor elk individueel kind verschillende personen onderhoudsplichtig zijn: de eigen ouders maar ook de stiefouder(s).