Op zoek naar diepgang en een uitgebreide en gedetailleerde behandeling over familierecht? Dan is de Masterreeks bij uitstek geschikt. Hierin behandelen topdocenten in een aantal cursussen dit onderwerp op hoog niveau en met veel ruimte voor vragen en discussie.
Docenten: mr. Jan Bram de Groot, mr. Agnes van Wieren,mr. Bart Breederveld en prof. mr. Freek Schols.
Voorwaarden: Inschrijving via deze aankondiging geldt voor alle webinars. U betaalt in 1 keer voor de hele reeks van 4 webinars € 725,- excl. btw.
Bekijk hieronder het programma of klik op een cursus om deze afzonderlijk te bestellen:
Deelnemers van de hele reeks ontvangen na afloop een certificaat met 11 PO-punten.
SCHRIJF U HIERONDER IN VOOR DE HELE REEKS:
Datum | 19 november 2015 | Duur | 03:00 u |
Prijs | € 725,- ex. btw | Starttijd | 00:00 u |
Punten | 11 PO/PE | Eindtijd | 00:00 u (excl. presentiecontrole) |
![]() ![]() |
Pauze(s) |
Prof. mr. Freek Schols is gespecialiseerd in de civiel- en fiscaalrechtelijke aspecten van het familievermogensrecht. Hij is thans als hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid Radboud Universiteit Nijmegen. Tot 1 november 2008 was hij hoogleraar Estate Planning aan deze faculteit.
Tot 2004 was hij werkzaam in de notariële praktijk. Hij is onder meer hoofdredacteur van het (losbladige) Handboek Estate Planning, co-auteur van het Handboek Erfrecht en hoofdredacteur van het Tijdschrift Erfrecht. Ook is hij vaste medewerker voor het WPNR en redacteur van EstateTip Review. Hij is, onder meer, hoofddocent van de Stichting Beroepsopleiding Notariaat (Familievermogensrecht) en de beroepsopleiding tot estate planner (EPN). In december 2005 promoveerde hij tot doctor in de Rechtsgeleerdheid op de dissertatie getiteld 'Quasi-erfrecht met bindende elementen'.
Freek Schols adviseert, publiceert en geeft lezingen en voordrachten op diverse rechtsgebieden.
Bart Breederveld studeerde Nederlands Recht en Notarieel Recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is sinds 1979 advocaat en mede-oprichter van het kantoor (1983). Zijn aandachtsgebieden zijn het personen- en familierecht en het insolventierecht. Hij is een van de toonaangevende advocaten gespecialiseerd in het huwelijksvermogensrecht. Hij adviseert zowel cliënten als advocaten met betrekking tot vraagstukken over de afwikkeling van het vermogen na echtscheiding en overlijden en procedeert met name over de vermogensrechtelijke gevolgen ervan. Er verschijnen regelmatig publicaties van zijn hand. In 2008 promoveerde hij op een proefschrift over de huwelijksgemeenschap en de verdeling door de rechter. Hij is tevens verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en doceert, naast huwelijksgoederenrecht, goederen- en insolventierecht. Daarnaast doceert hij veelvuldig voor beroepsopleidingen, zowel betreffende de advocatuur als de rechterlijke macht.
Jan Bram de Groot studeerde rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Van 1986 tot 1992 was hij advocaat in Amsterdam, daarna achtereenvolgens rechter in Den Bosch, kantonrechter in Enschede, raadsheer-plaatsvervanger in het Hof den Bosch, vice-president en sectorvoorzitter Kanton en Civiel in Zutphen en tot 2013 waarnemend voorzitter van het gerechtsbestuur aldaar. Sinds 1 januari 2013 is hij senior-raadsheer en lid van het gerechtsbestuur van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Hij heeft ruime ervaring in het Personen- en Familierecht, vooral op het gebied van echtscheidingen en alimentatie. Mr. de Groot was secretaris van de Werkgroep Alimentatienormen (thans: de Expertgroep), waarvoor hij thans als extern woordvoerder fungeert. Hij is docent bij diverse cursusinstellingen en voorzitter van de redactieraad van INA.
Agnes van Wieren rondde haar rechtenstudie af aan de Rijksuniversiteit Groningen en is advocaat sinds 1987. Agnes heeft zich gespecialiseerd in het Personen- en Familierecht. Vanaf 1994 is zij werkzaam bij BANNING. Binnen het Personen- en Familierecht houdt Agnes zich vooral bezig met echtscheidingen en alimentatie van ondernemers, waarbij ook vennootschappelijke aspecten een rol kunnen spelen. Zij treedt daarbij –naast advocaat- ook op als scheidingsmediator en als advocaat in overlegscheidingen (collaborative divorce). Agnes is partner bij BANNING. Tevens is zij docent familierecht bij diverse specialisatie- en postdoctorale opleidingen, (mede)auteur van de Praktijkgids Scheidingsrecht (Alimentatierekenen en de Ondernemer) en raadsheer plaatsvervanger bij het Gerechtshof Amsterdam.