Master WWZ “Klaar voor het nieuwe ontslagrecht”
Zes webinars m.m.v. van 4 docenten onder leiding van prof. mr. Ruben Houweling.
Inclusief tips & tricks van de docent, strategie en diepgaande analyse aan de hand van de parlementaire geschiedenis!
Een tekstuitgave van de wet, uitgegeven door Boom Juridische uitgevers is bij deze Master inbegrepen en wordt u gratis toegezonden.
Bekijk alvast hieronder de teaser door prof. mr. Ruben Houweling over de vaststellingsovereenkomst en tussenformule.
Voor wie: De arbeidsrechtjurist die vrijwel dagelijks arbeidsrechtelijk zaken behandelt.
Leden van de Vereniging voor Arbeidsrecht krijgen bij deelname aan de gehele Master 15% korting!
Kortingscode: VvA.
De vroegboekkorting tot 1 oktober geldt niet naast de VvA korting.
Voorwaarden: Inschrijving via deze aankondiging geldt voor alle webinars. U betaalt in 1x voor de hele reeks van 6 webinars € 595,- excl. BTW inclusief tekstuitgave.
Na afloop wordt er een certificaat met 9 PO punten voor de totale Master WWZ 'Klaar voor het nieuwe ontslagrecht' verstrekt aan deelnemers die bij alle 6 webinars aanwezig waren.
Toelichting: Per 1 jan 2014 resp. 1 juli 2015 is het zover. Het nieuwe ontslagrecht krijgt dan zijn definitieve beslag. Zijn uw flex-paragrafen in contracten, modellen en uw informatie over en weer al aangepast?
Wat zijn raadzame strategieën rond sociale plannen en individuele beëindigingen van arbeidsovereenkomsten? Welke route neem ik, hoe zijn de procedures en wat is het overgangsrecht?
Programma:
Per onderwerp: inclusief bijbehorend overgangsrecht.
Deze Master WWZ zal in mrt/april 2015 nogmaals geprogrammeerd worden.
Datum | 4 november 2014 | Duur | 02:00 u |
Prijs | € 595,- ex. btw | Starttijd | 09:00 u |
Punten | 9 PO | Eindtijd | 11:15 u (excl. presentiecontrole) |
![]() |
Pauze(s) | 10.00 - 10.15 uur |
Ruben Houweling studeerde af in 2004, promoveerde in 2009 en is sinds 2011 als bijzonder hoogleraar Arbeidsrecht, grondslagen van modern arbeidsrecht verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Anno 2011 was hij de jongste aldaar aangestelde professor.
Ruben Houweling is medeoprichter en redacteur van Tijdschrift voor de Arbeidsrechtpraktijk (TAP). Daarnaast is hij redactielid van de juridische tijdschriften Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA) en Jurisprudentie in Nederland (JIN). In die hoedanigheid verzorgt hij geregeld annotaties bij arresten van de Hoge Raad der Nederlanden. Tevens is hij de oprichter en hoofdredacteur van de arbeidsrechtelijke online jurisprudentieportal AR Updates, uitgegeven door Boom juridisch. Ruben Houweling is als Legal Counsel verbonden aan DingemansvanderKind Advocaten te Amsterdam.
Gerrard Boot is hoogleraar Arbeidsrecht bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden.
Daarnaast is hij werkzaam als kantonrechter in de rechtbank Amsterdam. Daarvoor was hij werkzaam in de sociale en commerciële advocatuur bij o.a. Kennedy Van der Laan te Amsterdam. Hij is tevens redacteur van het Tijdschrift ArbeidsRecht en annotator bij Uitspraken Sociale Zekerheid.
In 2005 is Gerrard Boot in Leiden gepromoveerd op een proefschrift getiteld: "Arbeidsrechtelijke bescherming". Zijn promotor was prof. mr. Guus J.J. Heerma van Voss. In 2011 verscheen van zijn hand Arbeidsrecht geschetst, Ars Aequi.
Verder bekleedt hij veel nevenfuncties, binnen en buiten zijn vakgebied. Hij is plaatsvervangend lid van de Beroepscommissie van het pensioenfonds Zorg en Welzijn (voorheen PGGM) en bestuurslid van de Stichting Rechters voor Rechters.
Mr. dr. Pascal Kruit studeerde in 2006 cum laude af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In maart 2012 promoveerde hij op zijn proefschrift 'De ontbindingsbeschikking ex art. 7:685 BW getoetst'.
Pascal was vijf jaar werkzaam als universitair docent Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij samen met prof. mr. Ruben Houweling een gespecialiseerde masteropleiding Arbeidsrecht opzette.
Thans is hij partner bij Boontje advocaten te Amsterdam. Daarnaast is hij vaste annotator voor AR Updates en publiceert hij regelmatig artikelen in arbeidsrechtelijke vakliteratuur. Tevens geeft Pascal frequent cursussen op het gebied van arbeidsrecht en is hij docent in de PALA.